Bedrijfsvoering

Eigendommen zijn van essentieel belang voor de continuïteit van je bedrijf. Ook is een juridisch conflict erg vervelend. Problemen met klanten of medewerkers los je liever zo snel mogelijk op. Ondernemer is risico’s nemen, maar wel verantwoord. Het betekent dat je de juiste balans moet vinden tussen een risico zelf dragen of dit te verzekeren.

Neem contact op

Verzekeringen FN Advies

Onze verzekeringen voor bedrijven

Voor meer informatie tref je hieronder een overzicht aan van de meest voorkomende producten.
Uiteraard hebben wij meer mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Een bedrijfsgebouw kan na brand of wateroverlast flink beschadigd raken. De kosten voor herstel zijn vaak fors, maar kunnen eenvoudig worden verzekerd via de bedrijfsgebouwverzekering | gebouwenverzekering. Je hebt deze verzekering niet nodig als je een gebouw huurt. Wel als het jouw eigendom is.

Dekking van de bedrijfsgebouwverzekering

 • Brand, inclusief schade door bluswerkzaamheden
 • Wateroverlast en andere overlast bij storm, regen, hagel en sneeuw
 • Schade door diefstal of vernieling
 • Opruimingskosten en kosten om verdere schade te beperken

Pas op: onderverzekering
Zorg dat het bedrijfspand tegen de juiste waarde is verzekerd. Het gebouw waar bijvoorbeeld twee keer een uitbouw heeft plaatsgevonden, heeft een hogere waarde gekregen. Die waarde moet worden doorgegeven aan de verzekeraar zodat je bij schade altijd het volledige schadebedrag krijgt uitgekeerd.

Verwante verzekeringen

 • Mogelijk stagneert het bedrijfsproces door brand of waterschade. Je bedrijfsactiviteiten wil je in dat geval per direct ergens anders onderbrengen. De exploitatieverzekering dekt de kosten hiervan.
 • Mocht de productie stil komen te vallen, dan kan via de bedrijfsschadeverzekering de omzetderving worden meeverzekerd.
 • Bij een brand kan ook schade ontstaan aan de inventaris of voorraad. Daarvoor biedt inventarisverzekering dekking.

Je wilt als bedrijf niet in de problemen komen na brand, wateroverlast of diefstal. De primaire schade dek je daarom af via je inventarisverzekering of bedrijfsgebouwverzekering. Krijg je hiernaast ook te maken met gevolgschade, bijvoorbeeld schade doordat jouw organisatie tijdelijk niet (volledig) kan functioneren? De omzet die je hierdoor misloopt verzeker je via de bedrijfsschadeverzekering.
De kosten van je bedrijf lopen door. Juist om die reden moet jouw omzet ook doorlopen.

Wat dekt de bedrijfsschadeverzekering?

 • Doorbetaling van salarissen
 • Doorbetaling van vaste lasten
 • Vergoeding van misgelopen (winst)marges

Premie bedrijfsschadeverzekering
De premie van de bedrijfsschadeverzekering hangt af van de aard van je onderneming. Staan in jouw organisatie complexe machines of relatief standaard computers? Na een inschatting bepaalt de verzekeraar de premie. Wij kijken, in overleg met jou, welke dekking nodig is voor jouw bedrijf. 

Je wilt bedrijfsschade verzekeren met een passende dekking en een eerlijke premie. Wil je meer informatie over de bedrijfsschadeverzekering, neem contact op.

Brand, wateroverlast, diefstal of vernieling. Het zijn risico’s die je organisatie flink veel overlast en vooral veel geld kunnen kosten. Computers kunnen worden gestolen of de voorraad gaat in brand op. Deze risico’s verzeker je met een inventaris- en goederenverzekering.

Werk je in de consultancy, dan bestaat een inventaris ‘slechts’ uit meubels, computers en hooguit wat printpapier als voorraad. Anders wordt het wanneer je een productie- of handelsbedrijf hebt en in jouw bedrijfsruimte grote voorraden goederen staan opgeslagen. In beide gevallen biedt de inventaris- en goederenverzekering dekking.

Wat dekt de inventaris- en goederenverzekering?

 • Brand, inclusief schade door bluswerkzaamheden
 • Wateroverlast en andere overlast bij storm, regen, hagel en sneeuw
 • Schade door diefstal of vernieling
 • Opruimingskosten en kosten om verdere schade te beperken

Premie inventaris- en goederenverzekering

De premie van de inventaris- en goederenverzekering is afhankelijk van het type organisatie en van de grootte van jouw inventaris of voorraad. Bij sommige organisaties vormt deze voorraad de kern van de inventaris, terwijl andere bedrijven überhaupt geen voorraad hebben.

Pas op: onderverzekering
Houd je verzekeringspolis altijd actueel als het aankomt op de waarde van de inventaris en goederen. Is er sprake van onderwaarde, dan wel onderverzekering, dan zal bij schade geen volledige schadevergoeding worden uitgekeerd.

Meer weten of een op maat premieberekening aanvragen? Neem contact op.

Is jouw onderneming actief in de industriële sector met gassen, vloeistof, olie, mest, asbest of andere verwante zaken? Dan is er een reële kans dat er door jouw organisatie milieuschade ontstaat. Bijvoorbeeld na een brand of lekkage waarin (blus)water en giftige stoffen van jouw bedrijf zich mengen. Een milieuschadeverzekering dekt in zo’n geval de kosten van uitgebreid onderzoek en eventuele sanering.

Schade aan het milieu vormt een risico voor natuur en volksgezondheid. Jij als ondernemer hebt daarom de verplichting om tijdig en doelmatig te saneren. Die sanering dient altijd grondig uitgevoerd te worden, met de overheid als inspecteur. Dit brengt al snel tienduizenden euro’s aan kosten met zich mee.

Wat dekt de milieuschadeverzekering?

 • Onderzoekskosten bij milieuschade
 • Uitgebreide sanering na schade aan het milieu
 • Financiële gevolgen van milieuschade

Premie milieuschadeverzekering
Er bestaat geen standaardpremie voor de milieuschadeverzekering. De premie hangt volledig af van de bedrijfsactiviteiten, de risico’s en de locatie. Een offerte kun je opvragen via onderstaand formulier. Telefonisch contact opnemen is uiteraard ook mogelijk.

Je streeft altijd naar optimale contacten tussen jou en je leveranciers, klanten, businesspartners, de gemeente, verhuurders en andere zakelijke relaties. Toch kunnen er discussies ontstaan over jouw werkwijze, service of producten. Kom je er samen niet uit, dan biedt de rechtsbijstandverzekering hulp.

Dekking rechtsbijstandverzekering bedrijven

De rechtsbijstandverzekering biedt juridische ondersteuning bij:

 • Conflicten met klanten en afnemers over producten, service of diensten
 • Vastgelopen discussies met leveranciers
 • Conflicten bij de koop of huur van een kantoorpand
 • Vragen over personeelszaken
 • Verhalen van schade, zowel bij letsel als goederen
 • Geschillen met een (semi-)overheidsorganisatie

Waaruit bestaat de rechtsbijstand
Een brief van een rechtsbijstandverzekeraar maakt vaak al een flink verschil. Een inhoudelijke, op feiten en wetteksten gebaseerde, brief kan voorkomen dat je uiteindelijk een gang naar de rechter hoeft te maken. Dat scheelt je enorm veel tijd.

Blijkt een brief of ander contact met de andere partij onvoldoende en lijkt er voldoende zekerheid dat jouw organisatie inderdaad in het gelijk staat, dan vergoedt de rechtsbijstandverzekeraar alle juridische kosten.

De premie start vanaf slechts enkele tientjes per maand. Een premieberekening op maat? Neem contact op voor een afspraak.

Contact opnemen

Neem contact op

0478 516 482
Bel Frank
© 2022
Created by LR Internet