Vervoer
verzekeringen

Je wagenpark is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijfsvoering. Als je zelf goederen vervoert, maar ook als je personeel in bedrijfsauto’s rijdt. De mobiliteit mag niet lijden onder schade. Ook als jouw onderneming producten maakt of verstuurt, dan wil je dat ze goed aankomen bij de afnemer. Soms gaat dat mis. Een vervoerder is in die gevallen maar beperkt aansprakelijk voor schade. 

Neem contact op

Vervoerverzekeringen FN Advies

Onze vervoersverzekeringen voor bedrijven

Voor meer informatie tref je hieronder een overzicht aan van de meest voorkomende producten.
Uiteraard hebben wij meer mogelijkheden, neem gerust contact met ons op.

Het verzekeren van een bedrijfsauto of bestelauto kun je vergelijken met de verzekering van je privé-auto. Als bedrijf wil je uiteraard dat zaken goed geregeld moeten zijn: de autoverzekering, inzittendenverzekering, de lading, et cetera. Daarvoor heb je de bedrijfsautoverzekering. Wil je meerdere bedrijfsauto’s verzekeren, dan kun je bovendien rekenen op extra korting.

Wat dekt de bedrijfsautoverzekering | bestelautoverzekering?

  • Met een WA-autoverzekering ben je verzekerd tegen financiële claims van andere weggebruikers als jij een ongeluk veroorzaakt.
  • Met een WA-dekking plús Beperkt Casco wordt ook je eigen schade verzekerd bij o.a. diefstal, brand en steenslag. Deze dekking noemt men ook wel WA-Plus.
  • Met een All Risk of Volledig Casco dekking verzeker je alle risico’s. Ook schade aan je eigen auto waarvoor je zelf verantwoordelijk bent.

Wie bestuurt de auto?
Heeft een bestel- of bedrijfsauto meerdere bestuurders, dan betaal je meestal een hogere premie. Heeft de auto een vaste, ervaren bestuurder? Dan kan dat juist een gunstige premie opleveren. Er wordt rekening gehouden met in privé opgebouwde schadevrije jaren.

Premie autoverzekering
De premie van de bedrijfsauto of bestelauto is afhankelijk van de dekking, de bestuurder, het aantal kilometers per jaar en uiteraard het type auto. Wij kunnen dekking en premie voor je op een rij zetten.

Aanvullende verzekeringen
De bedrijfsautoverzekering kan net als de reguliere autoverzekering uitgebreid worden met een aantal aanvullende dekkingen. Deze aanvullende dekkingen zijn vergelijkbaar met de aanvullende modules van de privé-autoverzekering.

1. Inzittendenverzekering
Zorgt voor financiële compensatie bij invaliditeit of overlijden. Je kunt kiezen voor een ongevallen- of schade-inzittendenverzekering.

2. Rechtsbijstand
Helpt je bij het verhalen van de autoschade op de veroorzaker van een ongeluk.

3. Pechhulp / Vervangend vervoer
Hulp of vervangend vervoer bij pech.

Alleen voor bedrijfs- of bestelauto’s

  • Lading: schade aan of diefstal van de lading is ook verzekerd
  • Accessoires: ook een navigatiesysteem, audioapparatuur en trekhaak zijn gedekt

Meer advies over een passende autoverzekering of informatie over kortingen bij het afsluiten van meerdere verzekeringen? Vul het onderstaande formulier in.  

Je wil dat goederen die van plek A naar plek B verplaatst moeten worden daar in een perfecte staat aankomen. Mocht er onderweg onverhoopt iets gebeuren waardoor jouw goederen beschadigen of gestolen worden, dan wil je die schade financieel afgedekt hebben. Hiervoor sluit je een goederentransportverzekering af.

De goederentransportverzekering is beschikbaar voor zowel de MKB’er als grote industriële ondernemer. Er bestaat hierbij een verschil tussen het vervoer van goederen via eigen auto’s of een bedrijfsbus, en vervoer via externe bedrijven.

Wat dekt de goederentransportverzekering?
Het meest uitgebreid is de All-Risk dekking. Hiermee zijn schade, verlies en diefstal altijd verzekerd. Je kunt ook kiezen uit losse modules, zoals:

  • Vervoer naar en van evenementen
  • Beperkte of volledige dekking van diefstal
  • Dekking tegen brand, storm, water en andere externe oorzaken van schade
  • Dekking voor de gevolgen van staking, rellen en oorlog

Premie goederentransportverzekering
De wijze van vervoer, de aard van de lading, de waarde, de hoeveelheid: deze en meer factoren bepalen de premie van de verzekering. De premie voor de goederentransportverzekering is dan ook maatwerk.

Geschiedenis: de oudste verzekering van Nederland

De goederentransportverzekering staat aan de basis van alle verzekeringen. Handelsschepen die vroeger over zeeën voeren wilden hun lading beschermen tegen storm, brand, piraterij en muiterij. Zo ontstond de verzekering, die toen vaak nog een belegging van particuliere investeerders was die in ruil een deel van omzet ontvingen. 

Contact opnemen

Neem contact op

0478 516 482
Bel Frank
© 2022
Created by LR Internet