Caravanverzekering en camperverzekering

Ga je op vakantie, dan wil je goed verzekerd zijn. Ook als je de caravan meeneemt of met de camper op reis gaat. Je aansprakelijkheid op de weg is voor de caravan verzekerd via de autoverzekering. De verzekering voor de camper werkt anders en lijkt op die van de autoverzekering.

Bekijk ook onze pagina over de autoverzekering

Wat dekt de caravanverzekering

Ongeluk met de caravan? Eventuele schade bij anderen is ook dan verzekerd via de verplichte WA-verzekering van je auto. Een caravanverzekering dekt met name de schade aan je caravan zelf. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een basisdekking en de aanvullende dekking.

Basisverzekering caravan
Met de basisdekking van de caravan ben je onder meer verzekerd voor de schade van diefstal, storm en brand. De dekking lijkt daarmee op die van de Beperkt Casco - dekking van de autoverzekering.

Uitgebreide verzekering caravan
Je kunt de caravanverzekering uitbreiden op onder andere de volgende manieren.

  • Dekking tegen hagelschade. Dit valt niet standaard onder de basisdekking.
  • Dekking inventaris. Een gedeelte hiervan is overigens al verzekerd via je reisverzekering.
  • Dekking voor rechtsbijstand. Mogelijk heb je deze dekking al via je rechtsbijstandverzekering of als aanvulling op je autoverzekering. 

Voorkom dubbele dekkingen! Meer informatie?

Neem contact op.

Verzekering camper
De camperverzekering lijkt veel op een reguliere autoverzekering. De basisdekkingen zijn min of meer gelijk: Je hebt WA, WA + Beperkt Casco of All-Risk. De camperverzekering is daarnaast uit te breiden met een inventarisverzekering, inzittendenverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook hierbij geldt: voorkom dubbele dekkingen.

Contact opnemen

Neem contact op

0478 516 482
Bel Jacqueline
© 2022
Created by LR Internet