Bootverzekering

Het is in Nederland niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) te hebben voor op het water. Tenminste, de overheid stelt dat niet verplicht. Veel instanties, zoals een jachthaven, botenstalling of bepaalde natuurgebieden, vereisen wél dat je deze verzekering hebt. Een bootverzekering of pleziervaartuigenverzekering is dus verstandig. Zo loop je geen risico op forse financiële schade.

Bootverzekering niet altijd nodig
Zoals aangegeven wordt een bootverzekering door de overheid niet verplicht gesteld. Vaar je in een zeer kleine boot met een motor van minder dan 4 pk of zeil kleiner dan 16 m2. Dan valt de aansprakelijkheid van de boot onder je persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering. 

Dekking bootverzekering
De dekking van een bootverzekering is vergelijkbaar met die van de autoverzekering en is in te delen in drie niveaus. Opruimingskosten en kosten voor een reddingsactie zijn overigens verzekerd onder alle dekkingen.

  • WA Verzekering - Dekt de schade veroorzaakt door jou bij anderen
  • WA + Beperkt Casco - Dekt ook schade door brand, storm en meestal aanvaring
  • WA + Uitgebreid Casco - Dekt de uitgebreide schade aan je eigen boot, zoals o.a. diefstal, lekvaren, overspanning en vorst.

Welke bootverzekering past
Zorg dat je zekerheid hebt over de risico’s die jij verzekerd wilt hebben. Zorg ook dat je precies weet welke verzekering daarbij past. In overleg kunnen we de juiste dekking en daarmee de juiste verzekeraar bepalen. Uiteraard tegen een scherpe premie. 

Contact opnemen

Neem contact op

0478 516 482
Bel Jacqueline
© 2021
Created by LR Internet